Vader dwingt zoontje tot gebruik van anabolen

 

 

jongetje met gespierd lichaam

 

Vier jaar lang zou een 42-jarige vader zich schuldig hebben gemaakt aan een wel heel eigenaardige vorm van kindermishandeling. De man uit de plaats Randaberg, Noorwegen, zou zijn jonge zoontje bijna dagelijks anabole steroïdepillen en spierinjecties hebben toegediend.

Triest voor betrokken partijen

Het zoontje zou acht of negen jaar moeten zijn geweest toen de mishandeling begon in 2008. Vier jaar lang, tot 2012, werd het lichaampje van het jongetje volgepropt met prestatie verhogende injecties en pillen. De advocaat van de vader geeft op een nieuwssite aan dat de motivatie van de man nog niet bekend is, maar dat het bijzonder triest is voor alle betrokken partijen.

Diefstal en inbraak

Op 10 oktober 2015 is het proces tegen de vader begonnen in Noorwegen, waarbij niet alleen deze mishandeling van zijn zoontje centraal stond. De man zou zich namelijk ook schuldig hebben gemaakt aan het geven van alcohol aan zijn zoon en dochter, allebei minderjarig, en aan diefstal en inbraak. Hij zou bij zijn buurman hebben ingebroken om de recepten voor de anabolen steroïden te stelen.

Groot aantal gebruikers

Het geven van prestatie verhogende middelen aan minderjarigen is uiteraard strafbaar. Echter, het gebruik van anabole steroïden is ook voor volwassenen verboden sinds twee jaar verboden in het hele land. In het eerste halfjaar van 2015 werden maar liefst 240.000 dosissen van het middel door de douane in beslag genomen, en dit zou wijzen op een sterk toenemende populariteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *